Wanneer u in ťťn van onze kittens geÔnteresseerd bent, dan bent u natuurlijk van harte welkom om eens te komen kijken.

De Noorse Boskat is een heel erg sociaal wezen.

Wij zien daarom het liefste dat onze kittens naar mensen gaan die al ťťn kat hebben, of binnen onafzienbare tijd een tweede kat in huis willen nemen. Dit hoeft natuurlijk geen raskat te zijn. Een hond kan net zo goed een maatje zijn.

U krijgt van ons een koopcontract mee waarin de zaken duidelijk geregeld zijn.

 1. Onze kittens groeien op in de huiskamer samen met de andere katten, kinderen, de stofzuiger en alle andere huishoudelijke geluiden.
 2. Pas als de kittens vier weken oud zijn mogen geÔnterseerde "eigenaar(s)" op kraambezoek, omdat kittens voor die leeftijd erg kwetsbaar zijn. Als u komt kijken naar een kitten, ga dan niet dezelfde dag naar een andere cattery i.v.m. hygiŽne.
  U kunt namelijk gemakkelijke bacterieŽn meebrengen (schoenen en kleding) waardoor onze kittens ziek kunnen worden.
  U bent natuurlijk nooit verplicht om een kitten te kopen, net zo goed als wij kunnen zeggen dat we het kitten niet aan u willen verkopen.
 3. Wij adviseren voor een Noorse boskat minimaal een grote stevige krabpaal. Noorse boskatten zijn goede klimmers.
 4. Wij verwachten van u dat u de kat niet los buiten laat lopen, maar voorzorgsmaatregelen treft (kattenren, kat aan een lijntje leren lopen, afrastering tuin/balkon).
  De kat kan weglopen (andere mensen kunnen de kat houden (want wie wil er nu geen gratis raskat) of het ergste, de kat kan doodgereden worden.
 5. Wij gaan ervan uit dat de eigenaar(s) het kitten een blijvend en liefdevol huis en niet als u ermee bent uitgefokt ze weer weg doet.
  Mochten er omstandigheden voordoen, waardoor u niet meer voor uw kitten/kat kunt zorgen zouden wij hier graag van op de hoogte zijn en hierin bemiddelen voor een evt. nieuw huis.
  Nooit mag een kat in het asiel belanden!!!!
 6. Mocht u besluiten een kitten te nemen vragen wij € 100,- aanbetaling.
 7. Bij 13 weken mogen de kittens naar hun nieuwe eigenaar(s) mits zij gezond worden verklaard door de dierenarts.
 8. Voor het buitenland is de rabiŽsenting verplicht, hierdoor mogen de kittens met 16 weken naar hun nieuwe eigenaar.
 9. Onze kittens brengen wij altijd naar hun nieuwe huis. De kittens zijn dan 2x ingeŽnt en meerdere keren ontwormd, en voorzien van een chip.
  U ontvangt de stamboom en een Europees dierenpaspoort met wanneer de entingen zijn gegeven, een kittenpakket, fotoīs en een infomapje over het kitten.

 
Henny en Diana Vereijken